Dury blikt terug op seizoen én spreekt over persoonlijke toekomst

21 mei 2017 17:37

Het is nu wel zo goed als zeker dat Michel Preud'homme Club Brugge zal verlaten, maar wie gaat hem vervangen? Na de laatste match van Zulte Waregem kreeg trainer Dury de vraag nogmaals voorgeschoteld.

"Ik ga alles onthouden van dit seizoen. We hebben goed voetbal gebracht, we hebben play-off 1 gehaald en daarin ook iets laten zien. Vorig jaar hebben we geen bal geraakt in de play-offs, nu wel. Dit is een andere zesde plaats dan vorig seizoen, dat meen ik", aldus Dury in een reactie na de partij tegen Charleroi.

"Niet vergeten: dit was een erg mooi seizoen voor ons. We hebben de herfsttitel gepakt, we hebben de Beker van België gewonnen, gaan Europees spelen en hebben dus ook in play-off 1 goede dingen getoond. Ik kan er geen moment uitkiezen, want het was allemaal goed. Echt een prima seizoen. Ik ben heel fier, spijt dat ik van zoveel spelers afscheid ga moeten nemen."

Rest de vraag: wat gaat Dury volgend seizoen doen? "Als een topclub interesse in je toont, dan is dat een compliment. Zowel voor mij als voor Félice Mazzu bijvoorbeeld. Maar ik heb hier nog een lang contract, dus dat kan niet makkelijk zijn. Of er een mirakel moet gebeuren om hier te vertrekken? Dat weet ik niet", draaide hij om de hete soep heen.

Dury verlengde enkele jaren geleden zijn contract tot 2024 en ligt dus nog zeven jaar onder contract bij Essevee. Als (en slechts als) Club Brugge of Saint-Etienne hem écht wil, dan moeten ze eerst bij de club passeren. Zoals geweten heeft Dury zelf geen makelaar, dus alle gesprekken moeten via Essevee gebeuren. Tot op heden is er nog steeds geen offiiceel contact tussen Club en Zulte Waregem.

Redactie

Charleroi \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.