Nog geen 34 zoals Anderlecht, maar Real Madrid heeft nummer 33 beet!

21 mei 2017 21:49

Real Madrid heeft zich zondagavond tot kampioen van Spanje gekroond. De Koninklijke maakte op de slotspeeldag geen fout uit bij Malaga.

Real had aan een puntendeling genoeg om zijn 33ste titel uit de geschiedenis in de wacht te slepen. Na amper 2 minuten nam man in supervorm Ronaldo al alle twijfels weg. De Portugees scoorde zijn 25ste treffer van de competitie. Vroeg in de tweede helft maakte Benzema er 2-0 van, waarna het Madrileense feestje losbarstte.

Barcelona startte slecht tegen Eibar. Inui trof zowel voor als na rust raak, waardoor de Catalanen het seizoen in mineur leken te beëindigen. Zeker toen Messi een opgelegde kans onbenut liet en miste vanop de stip.

Dan toch Messi

Via een own goal van Junca en Suarez ging het van 0-2 naar 2-2. Het slotakkoord was voor Messi die met een penaltygoal en héérlijke dribbel (zie video) de ruime zege voor Barça veilig stelde.