Anderlecht gaat het hard spelen (en vraagt meer dan 25 miljoen): "Ik begrijp hen wel, maar ik moet ook aan mezelf denken"

22 mei 2017 15:32

Leander Dendoncker heeft misschien niet de statistieken van Youri Tielemans, maar mag gerust de man van het seizoen genoemd worden. De middenvelder speelde werkelijk alles. Maar nu de vraag van meer dan 25 miljoen: blijft hij of blijft hij niet.

Herman Van Holsbeeck stak ook vandaag de loftrompet over Dendoncker en herhaalde nog maar eens dat Dendoncker meer zal opbrengen dan Tielemans. Als je weet dat Tielemans voor 25 miljoen verkocht zal worden, gaat het hier over een gigantisch bedrag voor een jongen waar drie jaar geleden zelfs niet iedereen op Anderlecht in geloofde.

"Als je als scout één keer naar hem komt kijken, zal je misschien zeggen: 'wat een rare stijl'. Maar als je vijf keer naar hem komt kijken, zal je met een heel lovend rapport naar huis gaan. Vorig seizoen was het nog met ups en downs, maar dit seizoen scheerde hij constant hoge toppen", aldus Van Holsbeeck.

Als ik vertrek, wil ik snel duidelijkheid

Anderlecht wil met een astronomisch bedrag natuurlijk geïnteresseerden afschrikken, want ze willen Dendoncker absoluut houden. Maar zelf lijkt hij klaar te zijn voor een stap hogerop. "Of ik twijfel om te blijven of te vertrekken? Hoe kan ik twijfelen, want ik heb nog niets gehoord. Ik moet samenzitten met mijn manager om te horen wat er speelt rond mijn persoon", aldus Dendoncker vandaag.

Maar de keuze voor het buitenland zit toch niet zo ver in zijn achterhoofd. "Ik begrijp Anderlecht langs één kant, maar ik moet ook aan mezelf denken. Maar ik weet het dus echt nog niet. Maar als ik vertrek, wil ik ook wel redelijk snel duidelijkheid."

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.