Na dit knalseizoen moeilijk te begrijpen, maar Yannick Ferrera stelde zich destijds vragen bij de komst van Leander Dendoncker: "Dat overkomt iedereen wel eens"

22 mei 2017 16:28

Leander Dendoncker ontwikkelde zich dit seizoen om fenomenale wijze bij RSC Anderlecht. De progressie die de 22-jarige middenvelder op korte tijd bij paars-wit boekte is fenomenaal.

De Passendalenaar herinnert zich zijn eerste maanden bij Anderlecht nog goed. "In het begin bij de jeugd van de Brusselse grootmacht had ik het moeilijk", vertelt Dendoncker in Fan.

In die mate zelfs dat Yannick Ferrera, zijn trainer destijds, zich vragen stelde over zijn toekomst. "Dat overkomt iedereen wel eens. Wel, ik twijfelde nooit aan mezelf. Ik wist dat ik er wel zou komen, als ik maar bleef werken."

Alles begint bij mentaliteit

"Ik heb een normaal parcours afgelegd: elke lichting, op de U17 na, heb ik doorlopen. Het is belangrijk om geen stappen over te slaan. Maar alles begint bij mentaliteit. Ik heb veel goeie spelers gezien die nu op lager niveau spelen of zelfs zonder ploeg zitten. Soms door pech, soms ook door problemen met de trainer."

Redactie

Anderlecht \\ KV Oostende \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.