Wat er écht gebeurde met het shirt van Kalinic

22 mei 2017 10:02

Lovre Kalinic kreeg nog voor de start van Club Brugge-AA Gent het hele stadion over zich heen. De reden? Hij moest opnieuw naar binnen omdat zijn shirt té veel op dat van zijn ploegmaats leek. Hoe kon dat?

Sommigen opperden al dat er bijgeloof in het spel was. Dat de doelman dus op het allerlaatste moment zou gewisseld hebben van wit naar groen. Dat groen leek wel heel hard op het fluogeel waarmee zijn medemaats op het terrein kwamen.

Maar het lag niet aan de doelman zelf. Blijkbaar was de keuze van het team vooraf al op de gifgroene outfit gevallen. Toen de scheidsrechters de uitrustingen keurden, hadden ze ook geen opmerkingen bij de outfit van de doelman.

Verschil groter in de schaduw

Waarom moest Kalinic dan terug? Wel, in de catacomben leek er voldoende verschil tussen de kleuren van Kalinic en die van zijn ploegmaats, maar in de felle zon was dat verschil amper te zien. Daarop besliste de arbitrage om hem toch opnieuw binnen te sturen.

Gelukkig had Gent ook de witte outfit voorzien. Maar Kalinic, die kreeg wel het boegeroep van de Club-supporters over zich heen. Hoe hij terug het veld op kwam, kan u hier nogmaals bekijken.

Sander De Graeve

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.