Houden Antwerp-hooligans zich in Brugge koest na raid op supportersbus Beerschot Wilrijk? "Er zijn altijd ongeleide projectielen"

20 oktober 2017 12:25

In Brugge maakt men zich zondag op voor de grootste risicomatch van het jaar. Voor de clash tussen Club en Antwerp worden meer agenten ingezet dan voor een kraker tegen Anderlecht en Standard. Maar zal het wel allemaal zo'n vaart lopen?

Signalen uit Antwerpen geven namelijk aan dat de Antwerp-hooligans zich koest zullen houden. Reden daarvoor is de raid die men eerder dit seizoen pleegde op een supportersbus van Beerschot Wilrijk.

"Politie en parket tilden heel zwaar aan die aanval en zijn op zoek naar de mensen die toen aan de touwtjes trokken", vertelt een anonieme journalist, die jarenlang optrok met verschillende harde kernen, bij Sporza. "Ze hebben de harde kern van Antwerp gewaarschuwd dat ze hen op het spoor zijn en dat er heel zware straffen zullen volgen als ze de daders kunnen identificeren."

Veel zal afhangen van de score

Dankzij de smartphone en de digitalisering beschikt de politie zeer snel over bijzodner veel beeldmateriaal. En dus is het vermoeden dat het zondag rustig blijft op Jan Breydel. "Hooligans kennen echter geen vaste hiërarchieën. Er zijn altijd ongeleide projectielen. Veel zal ook afhangen van de score. Vooral als Club verliest zouden ze de confrontatie echt kunnen zoeken."

Redactie

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Beerschot
 
 
Reacties.