Voorzitter ziet het 'paniekvoetbal' bij andere eersteklassers: "Ik vind dat een gemakkelijkheidsoplossing"

20 oktober 2017 07:35

Acht punten uit tien wedstrijden, voor een ambitieuze club als KV Mechelen is het véél te weinig. Maar in tegenstelling tot de andere eersteklassers denken ze nog niet aan drastische wijzigingen. En dat is natuurlijk de trainer ontslagen. Yannick Ferrera krijgt nog respijt.

Dat is de duidelijke boodschap van voorzitter Johan Timmermans in HLN. "Je leest en ziet al die trainersontslagen. Bij AA Gent, bij Oostende, bij Anderlecht... Ik vind dat een gemakkelijk-heidsoplossing. Het is altijd on-Mechels geweest - toch tijdens mijn periode als voorzitter - om een trainer vroegtijdig te ontslaan. Ook nu reageren we niet krampachtig en laten we Yannick Ferrera zijn werk doen."

Toch groeit er onrust bij Malinwa. De voorzitter sprak echter met de spelers. "We hebben geen enkel signaal gekregen om te twijfelen aan Yannick en dat heb ik hem ook gezegd. Of hij ons volle vertrouwen heeft? (lacht) Als ik nu 'ja' zeg en je schrijft dat, denken de mensen dat Ferrera de volgende is die ontslagen wordt. We gaan op dit moment niet emotioneel reageren. 'Koppen kappen' is niet de bedoeling. De trainer zelf heeft ook aangegeven dat hij hier nog altijd gelukkig is."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.