Verstraete wil zich tonen op het middenveld: "Ik wil daar zo snel mogelijk aan bod komen"

21 oktober 2017 13:59

Birger Verstraete neemt het vanavond met zijn AA Gent op tegen zijn ex-club KV Kortrijk. De middenvelder hoopt alvast om nog eens op zijn beste positie uitgespeeld te worden.

Voorlopig was Verstraete immers vooral noodoplossing op rechts, niet zijn favoriete positie. "Na vorig seizoen hadden bepaalde clubs interesse omdat ik het goed deed op dat middenveld bij Kortrijk, het is raar dat ik daar nu niet speel, ja", aldus Verstraete.

"Ik hoop zo snel mogelijk in het middenveld ook eens aan bod te komen", klinkt het onomwonden. "Het is aan mij om die kans te grijpen als ze komt. Ik ben natuurlijk geen trainer, als ik inval is het wel meestal in het middenveld."

Wat Kalu één tegen één kan, dat kan ik niet -Birger Verstraete

"De wedstrijden die ik er bij Gent al speelde, waren ook goed." Is die rechterkant dan helemaal niets voor hem. "In een viermansverdediging wel, dan kan ik mijn streng trekken."

Verstraete kent ook zijn kwaliteiten. "Die hele flank doen met drie achteraan ligt me minder. Wat een Samuel Kalu één tegen één kan, dat kan ik niet", sloot hij realistisch af.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.