Ontgoocheling zit diep bij (beetje cynische) Capon: "Als het penalty is dan moet de 5de, 6de, 12de, 13de of 14de scheidsrechter misschien ingrijpen, ik weet het niet..."

12 december 2017 23:10

Geen nieuwe bekerfinale voor KV Oostende, dat vanavond in eigen huis uitgeschakeld werd door een volwassen Standard. En toch had het anders kunnen lopen want de mannen van 't zeetje hadden bij 0-1 een penalty kunnen en zelfs moeten krijgen. Brecht Capon kwam na afloop terug op de bewuste fase.

De offensieve rechtsback van 'De Kustboys' kon zijn ontgoocheling niet verbergen, het al grijze seizoen van KV Oostende lijkt zijn laatste beetje kleur kwijt: "Dit is uiteraard een serieuze domper. Als je in eigen huis de kans krijgt om de halve finales te bereiken dan hoop je daar natuurlijk op. De match startte ook goed voor ons en we speelden een degelijke eerste helft. We konden misschien gaan rusten met 1-0 in plaats van 1-1."

Meetlat

Of 2-0 zelfs want de 29-jarige Capon vergeet nog de penaltyfase met de bal tegen de arm van de Luikse aanvoerder Pocognoli: "Ik heb het niet goed gezien omdat ik vol in de actie was, maar het is discutabel hé, handspel in de 16. De reglementen zijn ook niet helemaal duidelijk daarin. Als het aan de overkant gebeurt, schreeuwt Standard ook om een penalty. Misschien kon hij wel op de stip, ja. Verhindert Pocognoli de aanval bij die fase? Dan moet de vijfde, zesde, twaalfde, dertiende of veertiende scheidsrechter misschien ingrijpen, ik weet het niet.

"Wat is de regel in zo'n fases? Moeilijk te zeggen. Visser gaf aan dat de bal van te dicht was aangeschoten. Hoeveel centimeter, millimeter of zo moet er tussen zitten? Misschien moesten we er een meetlaat bij gaan halen. Misschien hebben we na de 1-2 de kop teveel laten hangen, maar met die strafschop was de match misschien gespeeld."

Glenn Bogaert

Beker van België \\ Standard \\ KV Oostende
 
 
Reacties.