Club Brugge heeft de geschiedenis en de fans mee voor historisch treffen met Charleroi: "Fans kunnen ons boost geven"

12 december 2017 16:23

Het bekeravontuur komt stilaan in een beslissende plooi. De meest in het oog springende wedstrijd in de kwartfinales is uiteraard die tussen Club Brugge en Charleroi, twee teams die het bijzonder goed doen momenteel in de competitie. Wie is favoriet en wat denken de spelers van blauw-zwart?

Dion Cools beseft dat Charleroi een beetje een zwart beest is voor blauw-zwart, al is er een voordeel dat de match niet in het Zwarte Land wordt gespeeld. "Het thuisvoordeel is belangrijk, want ons publiek kan ons in zo'n moeilijke wedstrijden een boost geven. Het zal nodig zijn, want de Zebra's zijn voor ons een lastige klant."

Ook Benoit Poulain kijkt uit naar de clash met de Henegouwers: "Een erg leuke en aantrekkelijke affiche. We staan er beiden goed voor in de competitie en dat zal wel niet toevallig zijn. Makkelijk wordt het zeker niet, want Charleroi is een heel goede ploeg en een moeilijk te bespelen blok."

Geschiedenis: 11-0

In de geschiedenis van het Belgische voetbal heeft Club Brugge een ferme streep voor op de Zebra's. Ze wonnen al elf(!) keer de Beker, een record. Charleroi won nog nooit een prijs in zijn bestaan, maar Mehdi Bayat gaf de ambities wel al duidelijk prijs om er snel eentje te pakken en dat de Belgische Beker dan misschien wel een goed begin zou zijn.

Als we de voorbije jaren een keertje onder de loepe nemen, dan zien we dat Charleroi er in de Beker van België nog niet veel van gebakken heeft. Als blauw-zwart dan weer de eerste rondes weet te overleven, gaan ze vaak 'all the way'.

Het aantal rondes dat beide clubs de voorbije jaren wisten te overleven levert een punt op in onze tabel. 1/16e finales is dus 0, 1/8e finales is 1, kwartfinales is 2, halve finales 3, finale 4 en de Beker in de lucht steken geeft een 5.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.