Vier rode kaarten in 16 jaar profvoetbal voor Olivier Deschacht: waren ze allemaal terecht? Een overzicht...

12 december 2017 19:19

Olivier Deschacht heeft zondag zijn vierde rode kaart in zijn 16-jarige profcarrière gekregen. Deschacht is in die periode quasi nooit geschorst geweest. Het was trouwens geleden van 2013, toen hij er drie in één jaar tijd kreeg, dat hij nog eens rood te zien kreeg. Een overzicht...

Deschacht beweerde achteraf dat geen van zijn vier rode kaarten die hij pakte terecht waren. We kunnen hem grotendeels gelijk geven. Al lijkt het niet helemaal te kloppen.

18 maart 2013

Deschacht pikte zijn eerste rode kaart in 12 profseizoenen op. In de 91ste minuut in het duel tegen AA Gent krijgt hij direct rood nadat hij per ongeluk David Hubert met de hand in het gezicht raakte. Later werd geoordeeld dat de uitsluiting volstond. Hij kreeg dus geen extra straf.

16 april 2013

Anderlecht-Lokeren, begin tweede helft: Deschacht ging samen met Jore Trompet stevig naar de bal en hij raakte de Wase middenvelder vol op het scheenbeen. Ref Jérome Nzolo twijfelde niet en haalde rood boven.

Trompet zei achteraf dat hij verbaasd was dat Deschacht daarvoor rood kreeg. De Geschillencommissie veroordeelde hem achteraf tot twee speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel.

1 september 2013

In de 4-3-verlieswedstrijd tegen Zulte Waregem kreeg Deschacht in de eerste helft geel voor een overtreding op Thorgan Hazard. In de tweede helft kreeg hij de tweede onder zijn neus omdat hij net voor de zestien Jens Naessens afhield. Een strenge straf...

10 december 2017

U weet het nog wel. Deschacht pakte geel bij de penaltyfase met Rezaei. Een geel dat ook behoorlijk streng was. De tweede gele kaart was terecht. "Hij had slimmer moeten zijn", zei Hein Vanhaezebrouck daar achteraf over.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.