? En of Club Brugge beker wil winnen! Ivan Leko pakt zelfs uit met oproep aan zijn 'Bruges Army': "We hebben jullie nodig!"

12 december 2017 20:30

Club Brugge kan gouden zaken doen deze week: morgen kan het zich tegen Charleroi kwalificeren voor de halve finales van de beker en zondag kan het grote titelconcurrent Anderlecht al op 13 (!) punten zetten. Ivan Leko beseft als geen ander het belang van het tweeluik en lanceert dan ook een oproep.

De passionele en gedreven Kroatische coach van blauw-zwart pakt op de Facebookpagina van de competitieleider uit met een boodschap voor de fans. Noem het eerder een belangrijk verzoek: "Wij hebben morgen echt de steun van onze supporters nodig. Onze twaalfde man is cruciaal in zo'n belangrijke wedstrijd. We willen er samen met de fans echt graag alles aan doen om te winnen en de halve finale te bereiken", klinkt het bij Leko.

Weinig begrip voor fans

Afgelopen zondag merkte Leko hoe groot het verschil is tussen een vol huis en een stadion met nog veel lege plekjes: "Het is niet hetzelfde als ons stadion niet volledig vol zit, dat is totaal anders. 15.000 of 30.000 is een groot verschil en ik vond het zondag heel jammer dat de fans er niet allemaal geraakt zijn. Momenteel is er weinig begrip voor de situatie van de supporters."

"Kon 1-6 zijn op Anderlecht"

Leko is trouwens op zijn hoede voor team in topvorm Charleroi, zeker na zondag: "Het is een nieuwe uitdaging en een belangrijke wedstrijd. Het is een goeie ploeg met veel vertrouwen en ik zie hen graag spelen. Het is een (h)echt team en blok, maar ook met spelers met individuele klasse. We hebben het zondag gezien tegen Anderlecht: 1-3. Het had ook 1-6 kunnen zijn in Brussel. Wij willen echter absoluut doorstoten naar de laatse vier. We gaan van de eerste tot de laatste minuut alles geven om ons doel te bereiken."

Glenn Bogaert

Beker van België \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.