Niemand houdt rekening met deze man als trainer van Genk, al zou hij wel willen (maar is het onwaarschijnlijk)

12 december 2017 19:38

De speculaties over wie de nieuwe trainer van Racing Genk zal worden, zijn volop aan de gang. Philippe Clement, Gert Verheyen, Yannick Ferrera... De logische namen passeerden reeds de revue. Maar blijkbaar houdt niemand rekening met Jos Daerden.

De voormalige trainer van onder meer Standard, Lierse, Beerschot en Lommel neemt deze week al het hoofdtrainerschap al zeker voor zijn rekening. Te beginnen met de bekermatch van morgen, thuis tegen Waasland-Beveren.

Ondanks dat de optie nog niet op tafel gekomen is, valt er binnenskamers te horen dat Daerden nog de ambitie heeft om hoofdtrainer te blijven. Al gaf hij op zijn persconferentie zelf wel aan dat er een andere coach op komst is. Hij hoopt zich te bewijzen in de komende twee matchen en het publiek achter zich te krijgen.

Men weet immers nooit wat er gebeurt... En dat de spelers tonen dat ze voor Daerden wel door een vuur willen gaan... Bij Genk lijkt Daerden (voorlopig?) geen echte optie omdat ze vol voor Philippe Clement willen gaan.

Deze man blijft nog steeds optie 1!

Dat is echter niet naar de zin van Waasland-Beveren, waar voorzitter Dirk Huyck zijn trainer absoluut niet wil laten vertrekken. En na zijn optreden in Extra Time van maandag, zal Clement ook wel twee keer nadenken nadat Peter Vandenbempt en Franky Van der Elst hem aanmaanden het seizoen uit te doen bij zijn huidige club.

Daerden heeft alvast de ervaring en de roots en heeft al bewezen op korte termijn resultaten te kunnen halen. Benieuwd wat het wordt...

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.