Kalendermanager verdedigt boete van 50.000 (!) euro voor clubs die veld niet speelklaar krijgen: "Ze moeten nu niet komen wenen"

12 december 2017 14:09

50.000 euro boete voor clubs die hun veld niet speelklaar krijgen, neem dus maar aan dat de 4 eersteklassers die een thuismatch in de beker afwerken er alles aan doen om hun grasmat sneeuwvrij te krijgen. Niet wat overdreven die boete? Neen, vindt de kalendermanager van de Pro League.

"Dat reglement is nota bene door de clubs gestemd geweest dus moeten ze nu achteraf ook niet komen wenen over iets dat ze zelf gestemd hebben", klinkt het glashelder uit de mond van Nils Van Brantegem. "We spreken hier toch nog altijd over professioneel voetbal. We zien welke inspanningen er geleverd worden door vrijwilligers, maar ook door professionele firma's om de velden speelklaar te krijgen. Het is natuurlijk een afweging die de clubs moeten maken, maar iedereen is voor alle duidelijkheid het engagement aangegaan om de matchen in alle omstandigheden te doen plaatsvinden."

Kritiek Mannaert? Geen commentaar!

Afgelopen zondag was er kritiek van Vincent Mannaert, die vond dat Club Brugge-Lokeren niet had mogen doorgaan. Hij verwees meteen ook naar de overvolle kalender door de play-offs: "Ik ga daar echt geen op commentaar geven. Het is ook niet aan mij om de speelbaarheid van een veld te bepalen, die regels zijn bepaald door de FIFA", reageert de kalendermanager diplomatisch. De discussie over de zin en onzin van play-offs wil hij duideijk niet in de pers voeren.

Tot slot was er nog het debacle Tubeke-Beerschot in 1B. Heel wat fans van de Antwerpse club maakten de hachelijke verplaatsing naar Waals-Brabant om onderweg dan te moeten horen dat de wedstrijd niet zou doorgaan. Kon dat écht niet anders opgelost worden? "Het veld in Tubeke werd niet afgekeurd omwille van de sneeuw, maar omwille van de wateroverlast. Goede drainagewerken volstaan om dat probleem op te lossen. Ik stel alleen maar vast dat er op Club Brugge, Anderlecht en STVV wél kon gespeeld worden dus ik zie het probleem eigenlijk niet."

Glenn Bogaert

 
 
Reacties.