KV Kortrijk knalt ruim voorbij zwak Gent, maar rol Vertenten zorgt voor discussie

12 december 2017 21:55

KV Kortrijk heeft in de Beker revanche genomen op AA Gent. De Kerels kwalificeerden zich in een tumultueuze wedstrijd voor de halve finales met een ruime 4-1. Maar dat had anders kunnen lopen.

KV Kortrijk ontving AA Gent in het Guldensporenstadion op een weliswaar sneeuwvrij, maar amper bespeelbaar veld. De vrijwilligers werkten de hele dag en er lag geen sneeuwvlokje meer op, maar voetballen was énorm moeilijk.

De bal stuiterde alle kanten op en het was Kortrijk dat daar zich het beste aan kon aanpassen. Mitrovic, die in extremis toch moest starten omdat Gigot nóg minder fit was, kwam meerdere keren te laat en verloor ook zijn man bij de eerste de beste hoekschop van Kortrijk. Rougeaux kopte vrij binnen.

Aan de overkant reageerde Gent echter meteen, Kaminski duwde een kopbal van Mitrovic nog tegen de lat, maar de rebound ging er via de neus van Sylla in. Kortrijk claimde een overtreding, maar daar wou Vertenten niet van weten.

Gent bleef echter zwak verdedigen en toen Mitrovic met zijn hand in de lucht stond voor onbestaand buitenspel, tikte Ouali de 2-1 tegen de touwen. Met een fantastische trap van afstand maakte Ajagun er zelfs nog 3-1 van voor rust. Een zwak Gent droop af.

Vanderhaeghe zorgde tijdens de rust voor wat peper en zout en de Gentenaars kwamen opzetten tegen een toch al iets defensiever Kortrijk. was vooral het startsein voor enkele reddingen van Kaminski en heel wat Gents gemor aan het adres van Vertenten.

Dat Dejaegere geel kreeg voor een schwalbe, daar kunnen we nog inkomen, maar toen Sylla een duel van Kaminski won op de bal (buiten de zestien), vlagde de assistent de actie af.

Wanneer diezelfde Sylla voorbij Van der Bruggen ging en op Kaminski af kon, trok Vertenten echter geel in plaats van rood toen de kapitein van Kortrijk aan de noodrem ging hangen. Iets waar men bij Gent geen begrip voor kon opbrengen. Wij overigens ook niet. Stojanovic duwde met de 4-1 het mes dieper in de wonde. Kortrijk plaatst zich voor de halve finales.

Sander De Graeve

Beker van België \\ KAA Gent \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.