Laurent Ciman verlaat Canadese Montreal Impact en dit wordt zijn nieuwe werkgever

12 december 2017 23:30

Een nieuw avontuur voor Laurent Ciman. De 32-jarige centrale verdediger/rechtsback verhuist van Montreal Impact in Canada naar het Amerikaanse Los Angeles FC. Dat is een nieuwkomer in de MLS.

Het vertrek van 'Lolo' Ciman bij zijn huidige ploeg is geen verrassing, maar het is wel opvallend dat er voorlopig geen terugkeer naar ons land volgt. De Rode Duivel, die er straks graag wil bij zijn op het WK in Rusland, begint - weliswaar noodgedwongen door een ruildeal - aan een onbekend avontuur bij een ambitieuze club in het zonnige Los Angeles.

Ciman trok in de winter van 2015 naar Canada omdat zijn dochter, die aan autisme lijdt, daar in betere omstandigheden verzorgd kon worden. De ex-speler van Charleroi, Club Brugge en Standard groeide er al snel uit tot een gewaardeerde speler. Hij werd zelfs verkozen tot beste verdediger in de MLS.

Trainer Bob Bradley is in de wolken met zijn nieuwe aanwinst: "Hij is een echte topverdediger en ook een leidersfiguur. Bovendien beschikt Laurent ook over voetballende kwaliteiten. De ervaring die hij in onze competitie, maar ook bij de nationale ploeg van België heeft opgedaan, zal van immense waarde zijn voor onze club in opbouw."

Glenn Bogaert

 
 
Reacties.