Na sneeuw komt voetbal in Nederlandse topper tussen Philtjens/Van Den Abbeele en Evrard/Blom

12 december 2017 20:35

In Nederland stonden op vrijdag drie topwedstrijden in de Eredivisie op het programma. Eentje daarvan moest echter worden uitgesteld naar dinsdag. Dan kon wél gespeeld worden!

De topper tussen Ajax en Twente (Evrard, Blom) begon in de sneeuw en in de eerste helft was het Van Lunteren die de thuisploeg - met Philtjens tussen de lijnen en Van Den Abbeele op de bank - op voorsprong wist te zetten.

Tot zover het voetbal op vrijdag, want de match werd daarna gestaakt. Geen tweede helft op vrijdag, wel op dinsdag uiteindelijk. Ajax kwam daarin een paar keer vrij dicht bij de 2-0, maar uiteindelijk was het Twente dat gelijkmaakte.

Moorrees scoorde vanop een vrije trap de gelijkmaker in het slot van de wedstrijd. Ajax blijft zo wel leider, maar de Tukkers hijgen in de nek op drie punten. Het kan nog een spannend seizoen worden in Nederland.