Real Madrid-PSG, de eerste match ooit waar meer dan één miljard euro op het veld kan/zal staan

13 december 2017 19:58

Real Madrid-PSG staat op het programma in de Champions League. Een wedstrijd tussen twee van de rijkste clubs ter wereld. En dat is er ook aan te zien. Voor het eerst in de geschiedenis van het voetbal kan er meer dan 1 miljard euro (qua marktwaarde) op het veld staan.

Bij Paris Saint-Germain is het bekend dat ze niet op een euro kijken. Die 222 miljoen voor Neymar zit iedereen nog vers in het geheugen. En de 180 miljoen die ze (volgende zomer) moeten betalen voor Kylian Mbappé ook.

Maar de Parijse topclub gaf nog heel wat 'slijk van de aarde uit' voor jongens als Cavani, Di Maria, Pastore en Verratti. Hun duurste opstelling (qua marktwaarde) - dus zelfs niet wat ze ervoor betaalden - is 498 miljoen euro.

Gareth Bale, zijn 101 miljoen euro waard?

En Real Madrid doet uiteraard niet onder voor de tegenstander. De Koninklijke is de club die eerst begon met zotte transfersommen uit te geven. 101 miljoen voor 'man van glas' Gareth Bale bijvoorbeeld. De 94 miljoen die ze ooit betaalden voor Cristiano Ronaldo blijkt dan weer een koopje geweest te zijn als je het vergelijkt met de prijzen op de huidige transfermarkt.

De duurste opstelling van Real Madrid is niet minder dan 553 miljoen euro. Dat is puur op hun marktwaarde. Real teert al een paar seizoenen grotendeels op hetzelfde geraamte.

PSG (duurste transfers)

Neymar: 222 miljoen euro
Mbappé: 180 miljoen
Cavani: 64,5 miljoen
Di Maria: 63 miljoen
Javier Pastore: 42 miljoen
Lucas Moura: 40 miljoen
Julian Draxler: 40 miljoen

Real Madrid

Gareth Bale: 101 miljoen
Cristiano Ronaldo: 94 miljoen
Karim Benzema: 31 miljoen

Johan Walckiers

PSG \\ Strasbourg \\ Real Madrid
 
 
Reacties.