Devroe legt uit hoe Lestienne destijds door een onwaarschijnlijk toeval bij Club Brugge en niet bij PSV belandde

13 december 2017 16:30

Toeval speelt soms een grote rol in het voetbal. Op het juiste moment de goede speler op het oog zijn bijvoorbeeld, of door onvoorziene omstandigheden een succesvolle transfer realiseren.

Luc Devroe, nu aan de slag als sportief directeur van KV Oostende kan erover meespreken. In het verleden vervulde hij die rol bij Club Brugge, en haalde hij Maxime Lestienne naar Jan Breydel. Die transfer kwam op een ongewone manier tot stand.

"Mijn papa is gestorven op de dag van KV Kortrijk-Club Brugge in december 2009, in het ziekenhuis niet ver van het stadion", vertelt Devroe in Sport/Voetbalmagazine. "Op 1 november was hij nog bloemen gaan leggen op de kerkhoven en de week erna is hij ziek geworden. Er werd kanker vastgesteld en eind december was hij er al niet meer. Mijn moeder wou absoluut dat ik naar de wedstrijd ging en tijdens de rust kreeg ik telefoon dat hij overleden was."

Niet naar Thailand

"Normaal zou ik toen met de familie voor een weekje op vakantie naar Thailand zijn gegaan, maar ik ben uiteindelijk niet kunnen meegaan. Daardoor kon ik op 1 januari wel de transfer van Maxime Lestienne regelen. Overlijdt mijn papa niet, dan was Lestienne naar PSV gegaan in plaats van naar Club. Om maar te zeggen: toeval speelt ook een rol", besluit Devroe de opvallende anekdote.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Club Brugge \\ KV Oostende \\ Moeskroen
 
 
Reacties.