Ex-speler Anderlecht blikt terug: "Natuurlijk was ik boos, ze pakten mijn droom af"

13 december 2017 10:07

Frank Acheampong kwam onlangs nog eens terug naar Anderlecht om er de aftrap te geven en zijn definitieve transfer naar Tianjin Teda te regelen. De Ghanese sneltrein is tevreden in China, maar zijn gemiste transfer naar Engeland ligt toch nog wat op zijn maag.

Hull City wou hem vorige winter binnenhalen, maar Herman Van Holsbeeck liet hem niet gaan. "Iedereen weet wat er gebeurd is: Anderlecht zei neen. Ik moest blijven om de titel te helpen winnen. Het bestuur sloeg zelfs een bod van 7 miljoen euro af", doet hij het verhaal in S/V Magazine.

Engeland is altijd al zijn droom geweest. "Natuurlijk was ik boos - Anderlecht heeft mij toen mijn droom ontnomen - en ik heb dat niet verstopt. Het bestuur heeft zwaar op mij moeten inpraten en op het einde zijn we toch tot een faire overeenkomst gekomen: ik mocht voor een gelimiteerd bedrag gaan waar ik wilde. Op voorwaarde dat we kampioen werden."

Geen gepieker meer over geld

Maar zijn broodje is wel gebakken. "Ik heb ook een goede deal kunnen sluiten met het bestuur van Tianjin Teda. Als ik mijn financiën goed beheer, zal ik na mijn carrière niet meer moeten piekeren over geld. Het is de bedoeling dat mijn vrienden en familie straks ook mee profiteren van wat ik verdiend heb. Als zij gelukkig zijn, ben ik dat ook."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.