Emond na zijn sterke prestatie van gisteren: "Ik heb al veel moeilijke momenten doorgemaakt"

13 december 2017 20:17

Renaud Emond genoot van zijn eerste basisplaats dit seizoen. Niet alleen wist Standard zich te kwalificeren, de Luxemburger was ook nog eens beslissend. Met een doelpunt bekroonde hij een zeer goede prestatie.

Toen de opstelling van Standard bekend werd gemaakt, moest iedereen toch nog eens goed kijken: jawel, Renaud Emond mocht voor de eerste keer dit seizoen starten als titularis. De nummer 9 van Standard bleef niet onopgemerkt: hij leverde een uitstekende prestatie en maakte op een belangrijk moment een doelpunt.

Lang seizoen

Nochtans was het seizoen slecht begonnen voor Emond. Tijdens de laatste uren van de zomermercato kwam een transfer er niet door en leek er een seizoen aan te zullen komen waarbij de aanvaller vooral op de bank of in de tribune zou moeten plaatsnemen.

"Ik hield mezelf voor dat het seizoen erg lang zou zijn", zegt Renaud Emond. "Maar ik had twee opties: opgeven of vechten. Ik besloot dan maar om opnieuw hard te werken, maar heb wel al veel moeilijke momenten doorgemaakt..."

Systeem dat hem ligt

De 4-4-2 opstelling waarmee de technische staf van Luik uitpakte, speelde in de kaart van de voormalige spits van Waasland-Beveren. "In dit systeem moet ik heel veel afstand afleggen en ik was dan ook verrast dat ik de wedstrijd mocht uitdoen." (lacht)

"Het doel was om me te laten zien. Mijn doelpunt nam de druk ook een beetje weg van het team, aangezien Oostende op dat moment fel aan het pushen was."

Mijn doelpunt kwam op een goed moment, aangezien Oostende enorm aan het pushen was

Na zo'n optreden als gisteren wordt Emond zaterdag opnieuw in de basis tegen Gent verwacht: "De coach zal nu over mijn prestatie oordelen en ik zal zijn beslissing respecteren", zegt hij.

Ian De Coster

Beker van België \\ Standard \\ KV Oostende
 
 
Reacties.