Bod dat kon oplopen tot 18 miljoen bleek niet genoeg, plooit Genk nu wel voor de Spaanse miljoenen?

13 december 2017 16:14

Een nieuwe mercato en dus klopt Sevilla opnieuw aan voor Sander Berge. De Spaanse topclub wil de Noor van KRC Genk koste wat het kost naar Andalusië halen.

De interesse van Sevilla in Berge gaat terug naar de lente van dit jaar. Belangstelling die werd omgezet in een bod van 12 miljoen euro, dat Genk vervolgens van tafel veegde.

De club uit het Spaanse zuiden bleef aandringen. Een verhoogd bod van 15 miljoen euro, dat mits bonussen kon oplopen tot 18 miljoen euro, kon de Limburgers eveneens niet overtuigen. "Zelfs voor het dubbele gingen we niet aan tafel", zei CEO Patrick Janssens toen over de nadrukkelijke interesse in de youngster.

Minder tweede deel van 2017

Het 19-jarige toptalent uit Noorwegen streek een jaar geleden neer in de mijnstad. Berge nam de plaats van de vertrokken Wilfred Ndidi probleemloos in, en was een van de sterke schakels in de straffe Genkse eindsprint.

Dit seizoen deelt Berge in de malaise. De atletische middenvelder benaderde tot dusver niet langer het niveau van enkele maanden terug. Door een hamstringblessure verdween hij zelfs even uit beeld. Toch zal Sevilla opnieuw een poging ondernemen om de international naar La Liga te halen. Of Genk - dat niemand in januari wil laten gaan - deze keer wel plooit voor de Spaanse miljoenen, moet de komende weken blijken.

Diederik Geypen

Beker van België \\ KRC Genk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.