Glunderende Hannes Van der Bruggen: "Tegen Gent geeft dat toch extra pigment"

13 december 2017 07:31

Hannes Van der Brugge kegelde met KV Kortrijk ex-club AA Gent uit de Beker van België met mooie 4-1 cijfers. De middenvelder ontsnapte wel aan een rode kaart.

"We speelden een heel goeie eerste helft met veel flankveranderingen en goeie voorzetten. We wisten dat we hen op die manier pijn konden doen", aldus Van der Bruggen achteraf.

Tijd voor een finale

Dat die zege tegen AA Gent kwam, deed extra deugd. "Uiteraard zorgt dat voor extra pigment. Ik ken al die jongens goed. Maar toch ben ik vooral tevreden dat ik met Kortrijk naar de volgende ronde ga."

Die volgende ronde is de halve finale, bekend terrein voor Van der Bruggen. "ik geloof dat ik al vier van die halve finales gespeeld heb, maar nooit haalde ik de finale. Het wordt eens tijd voor de Heizel."

Rood? Discutabel -Van der Bruggen

KV Kortrijk is onder Glen De Boeck enorm productief in eigen huis. "Dat is positief, ik vind ook dat die vier goals mooi uitgespeeld werden. Behalve die trap van Ajagun en die corner legden we de bal altijd mooi achter de verdediging."

Rest nog de ref. Die had Van der Bruggen rood kunnen geven voor een fout als laatste man op Sylla. "Het is voor discussie vatbaar", houdt de middenvelder zich op de vlakte. "Misschien kon Kaminski nog naar die bal."

Sander De Graeve

Beker van België \\ KAA Gent \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.