Waar was Sa Pinto? Assistent geeft onduidelijk antwoord, maar draagt zege op aan afwezige coach

13 december 2017 10:41

Net als afgelopen weekend moest ook in de Beker van België Rui Mota de honneurs waarnemen namens Standard. Ricardo Sa Pinto is namelijk - zoals algemeen geweten - geschorst. Maar het was tevergeefs zoeken naar de oefenmeester in de tribunes ook. Welk spelletje heeft Standard gespeeld? "Roddels."

Geen Sa Pinto in de tribunes van de Versluys Arena. En dus was de vraag die iedereen zich stelde: waar was de coach van Standard? Afgelopen weekend zat er een waakhond van de KBVB bij hem in de tribunes, nu was hij niet te bespeuren.

Een coach die in de tribunes zit, mag geen contact hebben met de bank. Daarop wordt streng toegezien - zo ook afgelopen vrijdag. Maar wie weet heeft de Portugees van thuis of elders nu wél instructies kunnen doorgeven naar de bank?

Wil deze overwinning opdragen aan onze coach

"Waar Sa Pinto was? Hij was niet in het stadion. Waar hij dan wel was? Dat is geroddel en niet belangrijk voor deze wedstrijd", was assistent Rui Mota duidelijk op de persconferentie na het treffen tussen KV Oostende en Standard.

"Ik wil deze overwinning opdragen aan onze coach, die deze match niet mocht leiden. Het is verdiend voor hem. We hadden deze match goed voorbereid, ook qua strategie en dergelijke meer. We wilden enkele details van de laatste match tegen Waasland-Beveren rechtzetten en dat hebben we gedaan."

Aernout Van Lindt

Beker van België \\ Standard \\ KV Oostende
 
 
Reacties.