"Chapeau voor Glen De Boeck want heel veel trainers hebben zich aan hem verbrand"

21 februari 2018 13:52

Van degradatiekandidaat tot play-off 1, de metamorfose van KV Kortrijk is fenomenaal. Met nog drie speeldagen voor de boeg staat de ploeg van Glen De Boeck zomaar eventjes op een vijfde plaats. Zeg dus maar gerust dat de trainer fantastisch werk levert. Hij krijgt zelfs ene Teddy Chevalier mee.

Ook analist Wim De Coninck vindt het straf dat De Boeck erin slaagt om Chevalier naar zijn pijpen te laten dansen: "Chapeau voor Glen De Boeck want heel veel trainers hebben zich verbrand aan Teddy Chevalier. Je moet een handleiding vinden om hem op die manier te laten presteren. Op een of andere manier heeft hij de juiste snaar geraakt", klinkt het lovend in de HLN-voetbalwebcast VISTA!

Meest beslissende speler

"Chevalier is echt wel een geval apart in de Belgische competitie, een héél speciaal karakter, ook om ermee in de kleedkamer te zitten, denk ik. Het is ook niet makkelijk om iets over hem te zeggen, maar hij doet het wel. Hij is momenteel de meest beslissende speler in de Jupiler Pro League en heeft bovendien nog geen enkele penalty nodig gehad om te scoren. Hij maakt daarnaast ook nog eens heel erg mooie en verrassende goals. Zijn onvoorspelbaarheid is zijn grote kracht."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.