Eddy Snelders analyseert nakende overstap van Carrasco naar China: "Een vlucht uit Madrid is misschien net goed voor hem en de Rode Duivels"

22 februari 2018 17:12

Yannick Carrasco lijkt op weg naar Dalian Yifang, promovendus in de Chinese Super League. Volgens Spaanse media zou de deal nog deze week voor 60 miljoen euro in orde komen. "Dit is een vlucht uit Madrid", analyseert Eddy Snelders de transferplannen van de Rode Duivel.

Voor Eddy Snelders spelen bij het nakende vertrek van Carrasco andere motieven mee dan louter het financiële aspect. "Hij kan maar moeilijk vrede nemen met zijn bankzittersstatuut en leeft in conflict met zijn coach en andere spelers, las ik. Die factoren werken een transfer in de hand", zegt Snelders bij Voetbalkrant.com.

Carrasco is altijd wel wat speciaal geweest

Een Rode Duivel die op zijn 24ste al naar China trekt, blijft een opvallend gegeven. "Carrasco is altijd wel wat speciaal geweest en raakt snel gefrustreerd. Hij hoopte heimelijk om elders in Europa aan de slag te gaan, maar die optie heeft hij nu niet meer."

Volgens Snelders zal een verhuis naar China vier maanden voor het WK zijn selectiekansen niet hypothekeren. "Wij vinden een transfer naar China altijd gewaagd, omdat het een ver-van-ons-bedshow is, maar als hij daar de komende maanden wél kan spelen, is deze tussenstap misschien net goed voor hem en de nationale ploeg."

Carrasco kan over enkele jaren nog makkelijk terugkeren

"Axel Witsel speelt ondertussen al een jaar in China. Die sprong had tot dusver geen gevolgen voor zijn plaats bij de Rode Duivels. Carrasco is 24 en kan over enkele jaren nog makkelijk terugkeren. Er vliegen vliegtuigen van hier naar China, maar ook van China naar Europa." (lacht)

Diederik Geypen

La Liga \\ Atlético Madrid \\ België \\ Dalian Yifang
 
 
Reacties.