Lierse in bijzonder vieze papieren: spelers en personeel niet betaald, licentie in gevaar

22 februari 2018 07:19

Lierse SK zit in zwaar vaarwater. De club heeft nog altijd loonsachterstand bij sommige spelers en nu blijkt ook dat de jeugdtrainers al maanden/het hele seizoen niet betaald zijn. Ook het personeel kampt met maanden loonsachterstand.

De financiële situatie bij Lierse is allesbehalve rooskleurig, schrijft HLN. De spelers van de A-kern werden deze maand alvast betaald, maar die van de B-kern en het personeel wachten al maanden. De jeugdtrainers zagen sinds de zomer zelfs nog niets. En die laatsten haalden er spelersvakbond Sporta bij.

Ze gaan ook een ultimatum stellen: tegen maandag betaald of er volgt een staking. Sommige jeugdtrainers willen er voor de rest van het seizoen zelfs mee ophouden.

En een nieuwe licentie lijkt niet echt een optie in deze omstandigheden. "Een licentie in eerste zit zou niet logisch zijn", meent Dirk Devos van Sporta. "Mijn gevoel is dat alle hoop daarvoor is gesteld op een overname. Daar schermt het bestuur toch altijd mee." Al vindt Maged Samy nog steeds geen overnemer...

Johan Walckiers

2e klasse \\ Lierse SK
 
 
Reacties.