'Théo Bongonda bergt Europese droom na een jaar alweer op en heeft zijn opvallende transfer te pakken'


Foto: © photonews 07 juli 2023 21:20

Amper een jaar nadat Théo Bongonda van Racing Genk naar het Spaanse Cadiz trok, verlaat hij Spanje alweer. De Congolees trekt naar Rusland.

Eind augustus vorig jaar verliet Théo Bongonda (27) Racing Genk voor het Spaanse Cadiz voor zo'n 3 miljoen euro. Hij wilde naar een Europese topcompetitie en de Limburgers werkten mee om die droom waar te maken. 

Bij de Spaanse middenmoter, die vorig seizoen 14de eindigde, speelde Bongonda 32 matchen en verzamelde hij ook zo'n 2000 speelminuten. Maar qua statistieken kon Bongonda niet overtuigen. Hij scoorde vier keer en gaf drie assists. 

Deze week kwam echter het nieuws dat Bongonda onderhandelde met het Russische Spartak Moskou voor een transfer. Volgens de transferjournalist is de deal nu ook effectief rond en krijgt Cadiz zo'n 7,2 miljoen euro plus 2 miljoen euro aan bonussen van de Russen. 

Bongonda bergt zijn droom dus alweer op en vliegt zaterdagochtend naar Rusland en zal er maandag zijn medische testen afleggen. Verwacht wordt dat de transfer volgende week officieel is. 

Jeroen Deheegher

La Liga \\ Spartak Moskou \\ Cádiz CF
 
 
Reacties.