Spelers van landgenoot weigeren naar Afrika Cup af te reizen om wel heel opvallende reden


Foto: © photonews 10 januari 2024 16:30

Het zit er bovenarms op bij Gambia, één van de schaduwfavorieten voor winst in de Africa Cup. De spelers weigeren af te reizen naar Ivoorkust zolang ze niet betaald zijn. Bij Gambia is onze landgenoot Tom Saintfiet bondscoach.

Gisterenavond waren er geen spelers op de uitwuiftraining die gepland stond. De Gambiaanse spelers hebben hun kwalificatiepremie voor het toernooi immers nog steeds niet ontvangen. Daarom weigerden ze de laatste twee dagen ook te trainen. 

De ontgoochelde fans die hun vedetten aan het werk wilden zien, werden gewelddadig en zochten de confrontatie met de bondsleden. De lokale politie moest krachtig ingrijpen met traangas en wapenstokken. 

"Zolang mijn spelers niet betaald worden, weigeren ze om naar de Afrika Cup af te reizen. De kans bestaat dus dat we niet zullen deelnemen aan het toernooi”, aldus Saintfiet bij GvA. "Ik denk niet dat het zover zal komen. De bond en de regering zullen wel plooien. Een deelname aan een eindtoernooi kan je hier niet zomaar laten schieten."

Johan Walckiers

Gambia
 
 
Reacties.