Stijn Stijnen verdedigt zich vurig, advocaat stelt werking van de voetbalbond en reviewcommissie in vraag


Foto: © photonews 19 april 2024 19:20

Patro Eisden-coach Stijn Stijnen kreeg onlangs een schorsing van zes speeldagen. Stijnen is hier niet blij mee en dreigt ermee om naar de burgerlijke rechtbank te trekken als de schorsing standhoudt. Hij kwam zich vurig verdedigen op voor de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal.

Stijn Stijnen en zijn Patro Eisden Maasmechelen nemen het op de slotspeeldag van de Challenger Pro League op tegen Beerschot. De kans dat het team de top-6 haalt en dus de play-offs mag spelen is realistisch te noemen.

Dan moeten de Limburgers dat misschien volledig zonder Stijnen doen, als diens schorsing van zes speeldagen zou blijven staan. Stijn Stijnen gaf zijn broer, die staflid is bij Patro, een paar weken geleden een duw.

Daarvoor kreeg hij twee speeldagen schorsing, maar hij had ook nog vier speeldagen voorwaardelijk staan van een vorig incident. Hij heeft zich nu vurig verdedigd in de zaak voor de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal.

"Bondinstanties leggen reglementen naast zich neer"

“Men vraagt mij om mij aan de regels te houden, je ziet dat de bondsinstanties de reglementen naast zich neerleggen. Ik weet dat mijn gedrag richting arbiters anders moet, maar ik moet mijn job kunnen uitvoeren", aldus Stijn Stijnen volgens Het Laatste Nieuws.

Zijn advocaat Walter Van Steenbrugge stelde de werking van de voetbalbond en reviewcommissie in vraag en vroeg om de schorsing niet op te leggen. De betrokkenheid van Guy Goethals en Ariël Jacobs bij die beslissing is volgens hem een probleem.

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ Patro Eisden Maasmechelen \\ Beerschot
 
 
Reacties.