De beste speler van het land? Wesley Sonck denkt dat hij daarvoor beloond zal worden door zijn collega's


Foto: © photonews 30 april 2024 13:30

Aan het einde van het seizoen wordt de trofee van 'Profvoetballer van het jaar' uitgedeeld. Voor Wesley Sonck is er geen twijfel mogelijk aan wie het kleinood verdient. Hij ziet maar één speler er al een heel jaar bovenuit steken.

En dat is Cameron Puertas, de Spaanse draaischijf van Union SG. Vorig seizoen won Mike Trésor en voor Sonck is er geen twijfel aan wie zijn opvolger wordt. 

Puertas scoorde al 14 keer en gaf 21 assists. Daarmee is hij Europees gezien de derde meest bepalende speler. Puertas werd ook al tweede bij de Gouden Schoen, maar bij de spelers weegt die van Profvoetballer iets zwaarder.

Waarom? Omdat hij wordt gekozen door de collega-voetballers. Die erkenning betekent natuurlijk heel veel en Puertas ligt bij veel spelers in de bovenste schuif als we het zo horen. 

"Hij is echt een geweldige speler. Ik zie niemand anders 'Profvoetballer van het Jaar' worden. Dat zou voor mij heel raar zijn", zei Sonck bij Extra Time. Ook Bilal El Khannouss was het daarmee eens. "Ik zie niemand anders", aldus de smaakmaker van Genk.

Puertas bewees afgelopen weekend nog maar eens zijn waarde tegen Antwerp door twee keer te scoren. in de drie laatste matchen zit hij nu aan vijf goals. 

Johan Walckiers

Union SG
 
 
Reacties.