Disciplinair Comité KBVB lacht er niet mee: bijzonder zware straffen voor poging tot omkoping


Foto: © photonews 08 mei 2024 09:00

In de Limburgse vierde provinciale B is er een geval van 'poging tot omkoping' aan het licht gekomen. Een speler van Koersel B belde naar een speler van Kadijk B om een wedstrijd 'te regelen'. Het Disciplinair Comité van de voetbalbond heeft nu de straffen uitgesproken.

De speler van Koersel, J.V., die verantwoordelijk was voor het bewuste telefoontje, krijgt de zwaarste sanctie, weet HBvL. Het Parket Voetbal Vlaanderen vorderde eind april strenge straffen, variërend van één tot tien jaar, voor zowel Koersel als Kadijk.

De Koerselse club riskeerde de titel in 4B te verliezen, en het parket eiste een aansluitingsverbod van tien jaar voor J.V. van Koersel, alsook een schorsing van één jaar voor de voorzitter, secretaris en een bestuurslid, die volgens het parket op de hoogte waren van de acties van J.V.

Ook Kadijk B wordt bestraft, aangezien de klokkenluider Snoekx, de trainer en de secretaris allen een schorsing van één jaar riskeerden vanwege het niet melden van de feiten. Kadijk beweerde melding te hebben gemaakt, maar de voetbalbond ontving hier volgens hen geen bericht van.

Het Disciplinair Comité heeft nu uitspraak gedaan over de poging tot omkoping en volgt de eis van het Parket Voetbal Vlaanderen gedeeltelijk.

J.V. van Koersel, de speler achter het bewuste telefoontje, krijgt de zwaarste straf met een schorsing als speler tot en met 5 mei 2027. De voorzitter, secretaris en een bestuurslid van Koersel worden geschorst tot en met 31 augustus 2024 vanwege het niet naleven van de meldingsplicht.

Ze krijgen ook allemaal een voorwaardelijke straf tot en met 5 mei 2025. Ook de klokkenluiders van Kadijk B worden gestraft. De coach, secretaris en doelman Snoekx worden geschorst tot en met 31 augustus 2024, met een voorwaardelijke straf tot en met 5 mei 2025. Beide clubs krijgen ook een geldboete van 100 euro.

Bart Vandenbussche

Kadijk SK \\ Koersel B
 
 
Reacties.