Drie Antwerpse clubs slaan de handen in elkaar

05 februari 2016 22:32

Naar aanleiding van het zinloos geweld tegen een Antwerp-supporter vonden de drie grootste Antwerpse clubs dat een reactie noodzakelijk was. Ze sloegen de handen in elkaar om duidelijk te maken dat geweld niet thuishoort in het voetbal.

Joren Dom (R. Antwerp FC), Dyron Daal (KFCO Beerschot-Wilrijk) en Wesley Geuens (Berchem Sport) zijn de vertegenwoordigers van de drie grote clubs uit Antwerpen. Het filmpje moet supporters duidelijk maken dat geweld onaanvaardbaar is, zowel op als naast het veld. 

"Respect voor elkaar" is de rode draad. Dat geldt niet alleen voor de supporters maar ook voor de spelers. Wesley Geuens vindt dat sportiviteit moet primeren: "Ik denk dat we allemaal sportief met elkaar omgaan op het veld. Soms tot op het randje, erover kan ook wel eens, maar na de match moet dat gedaan zijn." 

Gezamenlijke mededeling clubs

Een mooi initiatief dat ook een grote naam uit de showbizz heeft gelokt. Niemand minder dan Luk Wyns nam de video op in zijn opnamestudio in Schoten. Het filmpje werd uitgezonden op ATV

De clubs zelf kwamen ook met een gezamenlijke mededeling naar buiten. "Wij rekenen er dan ook op dat iedereen geweld afzweert en hopen gezamenlijk op een sterke vooruitgang van het Antwerps voetbal", zo klink het. 

Eerder hadden de supportersfederaties van Antwerp en Beerschot Wilrijk al een oproep gedaan aan de supporters.

Stijn Van Hove

2e klasse \\ 2e amateurliga B \\ Antwerp \\ Berchem Sport \\ Tubeke \\ Beerschot
 
 
Reacties.