Preud'homme stoort zich niet aan Gentse favorietenrol: "Een jaartje geleden waren alle ogen nog op ons gericht"

06 februari 2016 09:37

Club Brugge - KAA Gent is zondagmiddag dé absolute topper van de speeldag. Speciaal is de wedstrijd op dit moment echter niet. Beide topclubs speelden de voorbije weken al twee keer tegen elkaar.

"Het is toeval dat we drie keer op twee weken tijd tegen KAA Gent moeten spelen", vertelt Michel Preud'homme. "Langs de andere kant: het gebeurt veel als je zo'n programma na de bekerloting ziet. 

Preud'homme heeft echter geen mening over de driedubbele confrontatie. "Al is er deze keer wel een klein verschil. Woensdag was het meteen beslissend, terwijl dat zondag niet het geval zal zijn."

De ambitie van Club Brugge is duidelijk: de titel én de Beker - Michel Preud'homme

"En toch telt elk punt meer dan in het begin van het seizoen. We staan bovenaan heel dicht bij elkaar, hé. En in play-off 1 zal Standard er door de halvering van de punten ook snel zijn."

Toch wordt KAA Gent nog steeds als titelfavoriet nummer één gezien. Stoort dat de Luikenaar eigenlijk niet? "Ik herinner me nog dat  een jaartje geleden alle ogen op Club Brugge gericht waren."

Publiciteit

"Het is normaal dat de Buffalo's nu alle publiciteit krijgen. Dat is ook verdiend op basis van hun prestaties. Maar wij spelen geen verstoppertje. De ambitie van Club Brugge is duidelijk: we willen de titel én de Beker winnen."

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.