Preud'homme leeft ontspannen naar topper toe: "Ik gooi sowieso vijf spelers uit mijn ploeg"

06 februari 2016 08:19

Club Brugge maakt zich op voor de derde confrontatie met KAA Gent in een dikke twee weken tijd. De laatste topper werd afgelopen woensdag gewonnen door blauw-zwart. Never change a winning team, Michel Preud'homme?

Het is een spreuk die voor alle sporttakken geldt, maar Michel Preud'homme is er de man niet naar om zijn elftal ongewijzigd te laten. Roteren, roteren... Wie zijn best doet zal het leren.

"Ik gooi sowieso vijf spelers uit mijn basisploeg", lacht de Luikenaar wanneer hem gevraagd wordt of het een optie is om zondag met dezelfde jongens aan te treden tegen de landskampioen.

Je mag ook niet te ver gaan met het dooreengooien van je basiselftal, maar... - Michel Preud'homme

Het moet gezegd: de weelde bij blauw-zwart was nooit groter, de lappenmand eerder amper zo leeg. "Maar je mag natuurlijk niet te ver gaan met het dooreengooien van je basiselftal."

"Maar toch is dat wijzigen belangrijk", besluit Preud'homme. "Alle spelers moeten klaar zijn om te spelen voor het geval dat het nodig is. Ik maak graag de vergelijking met vorig seizoen. Door het aantal matchen zaten een pak jongens op hun tandvlees."

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.