Ongezien! Walem geraakt door protesten niet op eigen persconferentie

06 februari 2016 22:54

In de schoenen van een voetbaltrainer willen we in het beste geval enkel in Football Manager staan. In de veiligheid van de eigen woonkamer kom je immers niet tegen wat KVK-trainer Johan Walem vanavond moest meemaken.

De supporters schreeuwden bij affluiten al om het ontslag van Walem. De reactie van de coach bij het binnengaan in de spelerstunnel was een cynisch applaus. Maar het ergste moest dan nog komen. Walem geraakte niet op de eigen persconferentie.

Even verduidelijken, bij Kortrijk moeten beide coaches langs de supporters op weg naar de perszaal, die huist in een prefab-lokaal net buiten het stadion. Ook Michel Preud'homme gaf vorig jaar aan dat de situatie onveilig was.

Ik heb niet gezien wat er gebeurde, anders had ik ervoor gezorgd dat hij hier geraakte -Bob Peeters

Voor de bezoekende trainer is dat ook zo, maar dat de eigen trainer niet tot aan de perszaal geraakt, zagen we nog niet vaak gebeuren. Walem zou op weg naar de persconferentie een duw gekregen hebben en verliet daarop meteen het stadion met de wagen.

Bob Peeters had niets in de gaten. "We stonden nog te praten en dan ging ik als eerste de trap op. Daarna heb ik niet gezien wat er gebeurde. Anders had ik er wel voor gezorgd dat hij hier geraakte." Kortrijk heeft alvast werk. Aan zowel de veiligheid als de relatie tussen coach en fans schort er van alles.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Westerlo \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.