Twee diepe spitsen naar het EK: wie en waarom?

29 april 2016 20:36

In een interview in Le Soir gaf Marc Wilmots vandaag mee dat hij slechts twee diepe spitsen gaat meenemen naar het EK in Frankrijk. We gaan ervan uit dat Romelu Lukaku een zekerheid is, maar wie wordt dan de tweede? Op basis van prestaties en cijfers zouden we zeggen: Michy Batshuayi.

Dat is gebaseerd op vorm en statistieken. Lukaku scoorde dit seizoen achttien keer in de Premier League, Benteke slechts zeven keer en is allesbehalve een zekere titularis bij Liverpool. Lukaku heeft zijn ticket - als hij niet meer geblesseerd raakt - zeker op zak.

Depoitre moet zich geen illusies meer maken

Christian Benteke heeft er een moeilijk seizoen met veel blessureleed opzitten. Hij kwam de laatste tijd wel boven water drijven. Maar Benteke heeft wel het voordeel dat hij perfect in het systeem van Marc Wilmots past. Hij is de targetman die de rest van de ploeg kan doen bijsluiten. Lukaku is dat veel minder omdat hij ruimte nodig heeft, maar die heeft dan weer andere kwaliteiten.

Maar dan heb je nog Michy Batshuayi. Een profiel dat Wilmots ook niet ter beschikking heeft: dodelijk in de box en efficiënt in elk systeem. Hem inbrengen in het laatste halfuur staat bijna garant voor doelpunten. En zijn cijfers spreken ook voor zich. Laurent Depoitre moet zich intussen geen illusies meer maken na zijn dip.

Johan Walckiers

Premier League \\ Ligue 1 \\ Liverpool FC \\ Everton \\ Marseille
 
 
Reacties.