Europa Cup-winnaars Swat Van der Elst en Gille Van Binst: "Gille, mijn goal gezien?" "Ja, ik dacht op u bakkes te slaan"

29 april 2016 18:37

Anderlecht liet vandaag de iconen van de Europa Cup-zege van 1976 opdraven. Ook Gille Van Binst was van de partij. Ondanks zijn ziekte was hij zijn typische zelf. "Behalve Parkinson en prostaat is alles in orde hé." En dat mocht ook Swat Van der Elst ondervinden.

Van der Elst scoorde - net als Robby Rensenbrink - twee doelpunten in de finale tegen West Ham (4-2). Op de televisieschermen in de Legends Lounge van Anderlecht werd die wedstrijd afgespeeld. "Het mooiste moment uit mijn carrière", zei Van der Elst. "Ik denk niet dat een Belgische ploeg ooit nog een Europabeker gaat winnen."

En net op dat moment kwam de goal van Van der Elst in beeld. "Gille gezien? Mijn goal is net op tv", lacht Van der Elst. Waarop Van Binst direct repliceerde: "Dat heeft een tijdje geduurd voor die bal binnen lag. Ik zei: 'Swa'ke ga je nog lang met mijn kl**** spelen? Je dribbelde de keeper, dan nog eens en nog eens. Gaat die nu eindelijk eens binnenshotten? Als je dat nog één keer doet, ga ik op je bakkes slaan'."

Van der Elst schaterend: "Hij is nog geen botten veranderd."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.