"Deelnemen is belangrijker dan winnen, maar winnen leuker dan deelnemen"

30 april 2016 13:05

De Garrincha Femina League leverde een overwinning op voor Team 9000. De Gentse speelsters reageerden maar wat graag over hoe zij het leuke toernooi in Brugge beleefden.

"Onder het motto deelnemen is belangrijk dan winnen ... Maar winnen is leuker dan deelnemen zijn wij als Team 9000 er zeker bij de volgende editie", aldus Annelies Ghyselinck van het winnende team. "De herinnering zal voor altijd blijven."

"Toen ze ons enkele maanden terug contacteerden om te vertellen dat ze als schoolopdracht een vrouwenvoetbaltornooi organiseerden met de richting sport en bewegen was ik meteen aangesproken als leerkracht LO. Voor deze initiatieven ben ik steeds te vinden. Het is ee mooie opdracht waar wij (als spelers) en zij (als schoolteam) veel voldoening uit hebben gehaald."

Zeker van waardige tegenstanders - Annelies Ghyselinck

"Garrincha was een uniek tornooi enkel voor vrouwen en vooral gericht naar provinciale ploegen doordat de nationale competities nog bezig waren", vond Ghyselinck. "Als ploeg waren we zeker van waardige tegenstanders en we hoefden niet te vrezen voor grote verschillen."

"Het tornooi werd daardoor ook extra spannend. Niemand had een voordeel bij de boarding aangezien Garrincha nog maar enkele maanden open is en de Garrincha Femina League aan zijn eerste editie toe was. We kunnen de organisatie enkel danken voor wat ze voor ons hebben gedaan."

De boarding was wel iets speciaals: "Een extra troef voor ons. Althans: dat dachten we. Soms gebruikten we het te weinig en andere keren gebruikten we het verkeerd. Het inschatten van de snelheid van de bal als die tegen de boarding kaatste was moeilijk en wennen."

"Het spel lag nooit stil en we hebben ons echt wel bijzonder goed geamuseerd. Een unieke dag, waarbij het fysieke ook echt niet te onderschatten was."

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.