Arsenal grijpt laatste strohalm in de strijd om tweede plaats

30 april 2016 20:35

Arsenal kon de laatste weken nog nauwelijks winnen in de Premier League, maar zaterdagavond hebben The Gunners een zuinige zege geboekt tegen Norwich City. Het werd 1-0 na een doelpunt van Danny Welbeck.

The Gunners zijn de laatste weken niet echt in goede doen. Er moest zaterdag dan ook gewonnen worden om nog kans te maken op de tweede plek. Bovendien kon Arsenal bij puntenverlies de hete adem van stadsgenoot West Ham United in de nek voelen.

Gouden wissel

Maar Arsenal deed wat het moest doen in het eigen Emirates-stadion. Gemakkelijk ging dat echter niet. Het was wachten tot de tweede helft en tot Arsène Wenger Alex Iwobi van het veld haalde voor Danny Welbeck. En de Engelse international had nauwelijks drie minuten nodig om net voor het uur de score te openen.

Er ging een knappe combinatie tussen Hector Bellerin en Olivier Giroud aan vooraf, Welbeck hoefde de bal maar binnen te duwen. Dankzij de zege springt Arsenal voorlopig over Manchester City naar plek drie en staat het op twee punten van eeuwige rivaal Tottenham Hotspur.

Bart Ver Elst

Premier League \\ Arsenal \\ Norwich City
 
 
Reacties.