Vanhaezebrouck over zijn schorsing: "Gelukkig is het geen thuismatch"

30 april 2016 10:13

AA Gent moet het in Anderlecht doen zonder de présence van Hein Vanhaezebrouck aan de zijlijn, de coach is geschorst en moet vanuit de tribune de wedstrijd volgen. De Gentse oefenmeester ziet er dan toch de nadelen van in.

"Ik mag geen persconferenties geven, of mag dat wel?" Vanhaezebrouck begint met een grapje aan zijn betoog over zijn schorsing, maar stond wel degelijk liever langs de lijn. "Je kan wel communiceren, maar je kan niet onmiddellijk ingrijpen, er zit vertraging op."

Toch valt het in België nog mee. "In het buitenland en in het Europees voetbal is het veel erger. Hier mag je voor de wedstrijd in de kleedkamer en ook bij de rust kan je bij de groep zijn", aldus Vanhaezebrouck.

Die coaches die stoïcijns op de bank blijven, die kunnen evengoed thuis zitten -Hein Vanhaezebrouck

Voor de ene trainer is het al wat erger dan de andere. "Je hebt van die coaches die stoïcijns op de bank blijven zitten. Voor hen maakt het helemaal niets uit of ze in de tribune vliegen. Ze kunnen evengoed de match van thuis volgen."

De Gentse coach is geschorst in Anderlecht, in Gent zou het moeilijker worden. "Daar zou ik steeds in die gracht moeten springen, ze zouden er een dikke matras moeten leggen", lacht Vanhaezebrouck. "Het enige stadion dat niet voorzien is op een schorsing, is het onze."

Bekijk hieronder een geamuseerde Vanhaezebrouck over zijn schorsing. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Sander De Graeve

Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.