Dit zijn onze 11 Rode Duivels die Zwitserland in de basis starten

27 mei 2016 18:05

Na een laatste training in het Stade Juan-Antonio-Samaranch van Lausanne zetten de Rode Duivels koers richting Genève. Daar haspelen de Belgen zaterdag hun eerste oefengalop richting het EK af.

Verschillende factoren hebben een invloed op de basisploeg die iets voor 16u15 het veld van het Stade de Genève zal betreden. Geblesseerde spelers, noodgedwongen afwezigen, jongens die minuten kunnen gebruiken, etc. sturen Marc Wilmots richting volgende elf starters.

Ultieme test met Witsel

In doel staat Thibaut Courtois. De bondscoach gaf eerder deze week aan tijdens de vriendschappelijke duels niet te willen roteren met zijn doelmannen. In de achterhoede moet hij wel sleutelen. Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen starten op hun positie, de andere twee posities zijn minder evident.

Bij afwezigheid van Jason Denayer en Dedryck Boyata die pas terugkeerde, schuift Toby Alderweireld van de back naar het centrum. Op rechts verschijnt bijgevolg Laurent Ciman of Axel Witsel in de ploeg ten koste van Thomas Meunier (knie). Wij vermoeden dat Wilmots de Zenit-speler aan een test wil onderwerpen voor de 24ste man op 31 mei afvalt.

Fellaini en Dembélé

Centraal op het middenveld laat de bondscoach Mousa Dembélé en Marouane Fellaini opdraven. Radja Nainggolan onderging vrijdag een MRI-scan om te achterhalen of de spierscheur volledig genezen is.

In het aanvallend compartiment is de indeling duidelijk. Kevin De Bruyne acteert vanop de 10, met rechts en links van hem respectievelijk Dries Mertens en Eden Hazard. In de punt loopt de aanvalsleider Romelu Lukaku.

Diederik Geypen - Timothy Collard

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.