In de kijker: Merchtem, op weg naar tweede nationale?

27 mei 2016 17:15

De vrouwen van Merchtem hebben er een bijzonder goed seizoen opzitten. Met winst tegen Pelt kunnen ze dat seizoen verzilveren met promotie naar tweede nationale.

Zaterdag om 15:00 uur spelen de dames van Merchtem namelijk hun tweede wedstrijd van de eindronde thuis tegen de Limburgse kampioen Esperanza Pelt.

"Wij wonnen onze eerste wedstrijd op Arlon met 0-1, terwijl Pelt de week voordien thuis met dezelfde cijfers onderuit ging tegen Arlon. Bijgevolg hebben wij zaterdag aan 1 punt genoeg. Bij verlies met 2 of meer doelpunten verschil promoveert Pelt, indien het een verlies met 1 doelpunt verschil wordt, dan zullen strafschoppen beslissen over promotie", beseft de club hoe het moet.

Promotie zou misschien wat vroeg zijn, maar we willen deze kans grijpen

"Voor ons zou het alvast een ongelooflijke prestatie zijn indien we promoveren, we bestaan nog maar 4 seizoenen en onze B-ploeg pakte dit seizoen al de titel in 3de provinciale. Wij spelen met een heel pak zeer onervaren speelsters die nog maar 2 of 3 seizoenen geleden beginnen voetballen zijn, en teren vooral op een schitterende mentaliteit en teamspirit."

"Promotie zou geheel onverwacht zijn en misschien ook wel nog wat vroeg, maar indien de kans zich voordoet willen we ze grijpen. We nodigen iedereen graag uit zaterdag en zorgen voor een mojito bar en feestje achteraf, wat de uitslag ook wordt!"

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.