Wilmots gaat mogelijk experimenteren tegen Zwitserland: "Witsel als rechtsback? Dat kan"

27 mei 2016 15:35

De Rode Duivels oefenen zaterdagmiddag in Genève tegen Zwitserland. Marc Wilmots zal voor een zo competitief mogelijke ploeg kiezen tegen de Zwitsers, maar mogelijk zorgt de bondscoach ook voor een verrassing van formaat.

Wilmots denkt er namelijk serieus over na om Axel Witsel als rechtsachter uit te spelen. Door de vele blessures in de achterhoede schuift Toby Alderweireld sowieso naar het centrum, waardoor de positie van rechtsback vacant is. Laurent Ciman is een optie, maar dat is ook Witsel.

“Over die positie twijfel ik nog een beetje. Het kan Laurent zijn, maar het kan ook Axel zijn”, aldus Wilmots op de persbabbel in Lausanne. “Ik heb er al met Axel over gesproken en het kan zijn dat ik hem tegen Zwitserland eens in actie wil zien op die positie.”

Evenwicht

“Zijn natuurlijke positie is centraal op het middenveld, maar op gebied van loopvermogen, tactiek en techniek voldoet hij ook aan het profiel van een rechtsachter. Ik wil een evenwichtige ploeg opstellen, en als dat met Witsel op rechtsback is, dan is dat zo", aldus Wilmots.

Of het echt de bedoeling is dat Witsel ook op het EK als rechtsachter gaat spelen? Neen, normaal niet. "Maar als er enkele spelers geblesseerd uitvallen, dan kan alles. Het lijkt me nu vooral interessant om te zien of Axel die positie kan bespelen. Want dat is nog niet duidelijk", besloot de bondscoach.

Een logische redenering

Het lijkt er dus meer en meer op dat Witsel - en niet Ciman - tegen de Zwitsers op de rechtsback zal staan. Wilmots kiest wellicht voor de Zenit-man omdat hij ook weet dat het goed mogelijk is dat Ciman niet meegaat naar EURO 2016.

En als er in Frankrijk problemen zijn en iemand moet depanneren op de rechtsachter, dan zal het dus eerder Witsel dan Ciman zijn. Het zou ons dus niet verbazen als de middenvelder morgen op positie 2 staat.

Timothy Collard - Diederik Geypen

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.