Leye legt uit wat Preud'homme nu net zo speciaal maakt: "Soms moet hij er hoofdpijn van krijgen"

27 mei 2016 14:45

Mbaye Leye speelt tegenwoordig de pannen van het dak bij Zulte Waregem, maar in het verleden werkte de Senegalees nog samen met Michel Preud'homme. De spits heeft eigenlijk niets dan lof voor de kampioenenmaker van Club Brugge.

“Kijk naar het palmares van Preud’homme: telkens weer slaagt hij erin prijzen te pakken. Dat is geen toeval, hé. Ik was blij voor hem. Toen Club een moeilijk seizoensbegin kende, vroegen velen zich af waarmee Preud’homme bezig was, maar hij doet niets op goed geluk. Alles is berekend. Hij is een succescoach, zo simpel is het.”

“Hij slaagt erin iedereen mee te krijgen in zijn verhaal”, gaat Leye verder in Het Laatste Nieuws. “Bovendien is hij een winnaar. Elke dag gaat hij op zoek naar de perfectie. Dat is mentaal zwaar. Preud’homme weet alles van de tegenstander.” (lacht)

Hoofdpijn

Maar dat is natuurlijk niet zonder gevolgen... “Soms moet hij er hoofdpijn van krijgen”, denkt Leye. “En hij wil altijd en overal voetballen. Op dat gebied lijkt hij een beetje op Francky Dury. Wij gaan niet plots met de lange bal spelen.”

Timothy Collard

Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.