Guardiola naar Manchester City, welke ploeg stelt hij op komend seizoen?

27 mei 2016 14:00

Nu Pep Guardiola de overstap maakt van Bayern München naar Manchester City beginnen de transfergeruchten rond de ploeg te gonzen. Wie worden de ploeggenoten van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne volgend seizoen?

Guardiola wil elke linie versterken in de zomer. In de defensie kampt Vincent Kompany telkens weer met blessures terwijl Martin Demichelis zijn contract afloopt. Op het middenveld heeft Guardiola graag genoeg opties, er staan dan ook genoeg spelers in de belangstelling. Aanvallend waren The Citizens te afhankelijk van Sergio Agüero, een topspits is dan ook zeer welkom in het Etihad Stadion.

Verdediging

Achterin wil de Spaanse coach het een en ander aanpassen, zo zou hij Marc-André Ter Stegen willen aantrekken als vervanger van Joe Hart. De Duitse doelman staat momenteel bij Barcelona onder contract maar moest afgelopen seizoen genoegen nemen met de tweede plaats na Claudio Bravo.

Aymeric Laporte moet het centrum van de defensie gaan versterken in Manchester. De Athletic de Bilbao-verdediger moet 50 miljoen euro gaan kosten, maar voor City is dat geen dealbreaker. Toch heeft de Franse verdediger zelf laten weten niet per se weg te willen bij zijn huidige club.

Middenveld

Op het middenveld moet Ilkay Gündogan voor de versterking gaan zorgen bij The Citizens. De Duitser komt momenteel uit voor Borussia Dortmund maar wordt al langer in verband gebracht met een transfer naar de Premier League. Volgens het Duitse blad Kicker wordt de transfer komende week bekendgemaakt, het zou om 25 miljoen euro gaan.

Ook zou Paul Pogba een welkome versterking zijn in Manchester. De Franse middenvelder werd vorig jaar al gecontacteerd, maar toen werd van een transfer afgezien. Of het deze zomer wel lukt is nog maar de vraag want de hele Europese top ziet een transfer van de topper wel zitten. De transfer zou meer dan 90 miljoen euro gaan kosten.

Toni Kroos wordt gelinkt met de ploeg van De Bruyne en Kompany. De Real Madrid-middenvelder speelt wel vaak in Madrid en wordt dus lastig om weg te kopen, maar er zijn genoeg concurrenten in de selectie van De Koninklijke. Bijvoorbeeld James Rodriguez en Isco beginnen vaak op de bank in Madrid.

Aanval

Voorin moet Leroy Sané nieuwe aanvallende impulsen gaan brengen samen met Sergio Agüero. De Schalke 04-aanvaller moet net geen 50 miljoen euro gaan kosten. Alleen is ook Manchester United-coach José Mourinho gecharmeerd van de aanvaller en ziet hem liever op Old Trafford spelen dan bij de stadsrivaal.

Jaap Vreeke

Champions League \\ Borussia Dortmund \\ Barcelona \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid
 
 
Reacties.