Toby Alderweireld, de beste? Ook bij nationale ploeg oogst hij lof: "Je kan niks slecht over hem zeggen"

27 mei 2016 14:28

In Engeland is het de gewoonte dat de meest bekende voetballers en alle analisten hun 'Premier League-elftal van het Jaar' bekendmaken. Naast de sterren van over Het Kanaal komt daar ook steevast één Rode Duivel in voor: Toby Alderweireld.

Toby Alderweireld wordt zelfs gezien als dé beste verdediger in de Premier League. Niet slecht voor een afdankertje van Atlético Madrid. Ook bij de nationale ploeg wrijven ze zich in de handen, al weten ze nog niet of hij centraal of rechts zal staan door alle blessures.

"Het seizoen van Toby in één woord? Top. Het is ongelofelijk, hé", knikte Vital Borkelmans. "Mentaal is Toby – en ook Jan Vertonghen en Mousa Dembélé – helemaal klaar. En ook fysiek zijn ze in orde, ze trainden alle drie heel goed."

Beste verdediger ter wereld?

Zijn collega-verdediger, Jan Vertonghen, heeft niet genoeg superlatieven. "Het is heel knap wat hij doet. Maar ik ben eigenlijk niet verrast door het sterke jaar van Toby. Ik heb altijd gezien dat hij het in zich had om het zo ver te brengen", aldus de man die al samen met hem bij Ajax speelde.

"Er wordt meestal weinig over hem gesproken, maar toch speelt hij altijd zijn match. Ook op het WK in Brazilië was hij al heel erg goed, maar ook toen bleven zijn prestaties een beetje onder de radar. Toby speelt altijd erg sober en secuur, je kan bijna nooit iets slechts over hem zeggen."

Maar of hij nu de beste van de Premier League is? Volgens analist Tim Sherwood, meestal nochtans kritisch, is hij dat. "En bij uitbreiding van de wereld, want de verdedigers in de Premier League zijn de besten. En Alderweireld is de beste verdediger van de Premier League." Iets waar zijn coach, Mauricio Pochettino, volmondig akkoord mee gaat.

Johan Walckiers

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.