Anderlecht wil Zweedse 16-jarige sensatie, maar daarom wordt het moeilijk

28 mei 2016 14:21

Bij Anderlecht speurt men intensief naar jong talent om de jeugdwerking mee aan te vullen. Zo kwam ook Alexander Isak in beeld, al lijkt die ondertussen al meer een speler voor de eerste ploeg. Een hoge vlucht neemt die in de Zweedse Allsvenskan.

De 16-jarige aanvaller staat sinds begin april in de basis bij AIK en doet het bijzonder goed. Hij scoorde meteen bij zijn debuut en zit ondertussen aan drie goals in negen wedstrijden.

In het begin van het seizoen ging een scout van Anderlecht meermaals langs bij de jonge Zweed, die stilaan een sensatie mag worden genoemd. Zo scoorde hij ook nog voor Zweden U17 in dit voorjaar.

Voorlopig nog bij AIK

Isak verlengde ondertussen zijn contract bij AIK tot 2018, waardoor hij iets moeilijker te halen is door de geïnteresseerde clubs. En die zijn legio: naast Anderlecht zijn ook Leicester City en diverse andere clubs uit de Premier League geïnteresseerd. "Ik wil graag blijven, maar in voetbal weet je nooit", klonk het toen bij Isak.

In Scandinavië is iedereen vol lof over de grote, rijzige, snelle spits met een geweldige techniek. Hij zou volgens sommigen zelfs het grootste Zweedse talent van het moment zijn.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Anderlecht \\ AIK
 
 
Reacties.