In deze fiinale staat er meer geld op het spel dan in de Champions League

28 mei 2016 12:43

Alle ogen zijn zaterdag gericht op de Champions League. Real Madrid en Atlético Madrid beslissen dan wie de meest prestigieuze competitie van Europa op zijn naam schrijft. Maar er wordt ook op een lager niveau gevoetbald, voor nog meer centen.

In de play-offs van de Championship staat er namelijk veel meer geld op het spel dan in de CL-finale. Hull City en Sheffield United vechten in Wembley uit wie er promoveert naar de Premier League. Daar staat minimum 144 miljoen euro op het spel.

De miljoenen van het Engelse voetbal

Als Sheffield wint kan het minstens 223 miljoen op de rekening zetten. 125 miljoen van het stijgen, 98 miljoen gegarandeerde bonus als ze terug zakken. Indien de club in de hoogste competitie van het Engelse voetbal kan blijven, loopt het bedrag op tot een verbluffende 380 miljoen euro!

Voor Hull City zal het iets minder zijn, want zij moeten afstand doen van hun 'parachutegeld' dat ze krijgen omdat ze vorig jaar degradeerden uit de Premier League. The Tigers kunnen rekenen op minstens 144 miljoen euro als ze de finale winnen.

En de Champions League?

Vorig jaar verdiende winnaar FC Barcelona 61 miljoen euro aan de Champions League. Verliezer van die finale, Juventus, kreeg meer omdat het als enige Italiaanse ploeg goed presteerde en daardoor recht had op meer commerciële inkomsten, 89,1 miljoen euro. Het maximum aan prijzengeld dat een club dit jaar kan verdienen is 54,5 miljoen euro. Los Blancos en Los Rojiblancos zullen niet zoveel commerciële extra's ontvangen. Het zijn beide Spaanse clubs en ook Barcelona zat in de kwartfinale, dus moeten ze dat geld verdelen.

Deze cijfers zijn enkel de directe inkomsten. Extra sponsors, tickets, truitjes, aantrekkingskracht, prestige en dergelijke zijn uiteraard niet ingerekend in deze bedragen.

Manuel Gonzalez

Champions League \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid \\ Sheffield Wednesday \\ Hull City
 
 
Reacties.