L'Équipe volgt Belgen op de voet en beseft: "Rode Duivels hebben geen verdediging en olympische vorm ver te zoeken"

28 mei 2016 12:05

Over exact twee weken en twee dagen gaat het EK in Frankrijk van start voor de Rode Duivels. Dan wacht meteen een klepper van formaat: Italië. Marc Wilmots heeft nog zestien dagen om zijn ploeg klaar te stomen, maar de tijd begint te dringen. En dat zien ook de Fransen.

Eerder deze week lieten we al een Zwitserse journalist aan het woord over de Rode Duivels. Dat verhaal kan je hier nog eens nalezen. Deze keer sloegen we er dé toonaangevende sportkrant van Frankrijk op na: L’Équipe.

In de weekendeditie van het dagblad was er héél wat aandacht voor de Champions Leaguefinale (12 bladzijden, nvdr.), maar na twee pagina’s over de Franse nationale ploeg, was er ook ruimte voor een halve pagina over de Rode Duivels.

“La Belgique sans défense” - L’Équipe

“La Belgique sans défense”, oftewel “België zonder verdediging”, titelde L’Équipe. Het is duidelijk: ook de Fransen hebben door dat Marc Wilmots dezer dagen met de handen in het haar zit en flink moet puzzelen om een strijdvaardige achterhoede tussen de lijnen te brengen.

Olympische vorm is ver te zoeken

“Ondanks vijf intensieve trainingsdagen in Lausanne, is de olympische vorm bij België nog ver te zoeken. Integendeel: de Belgen moeten zich vooral bezighouden met medische rapporten", klinkt het nog in de krant.

De Fransen, die met het aankomende EK op eigen bodem steeds meer rekening houden met hun ‘kleine’ buur, volgen de verrichtingen van de Rode Duivels op de voet. Leedvermaak is er niet bij, maar erg zullen het toch niet vinden dat Wilmots voorlopig nog zorgen heeft in zijn defensieve compartiment.

Timothy Collard - Diederik Geypen

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.